Melomaan Tarpianjoen reitille

 

 

Tarpianjoen reitti

Reitin kulku: Urjala, Rutajärvi-Kortejärvi-Tarpianjoki- Kylmäkoski- Jalanti- Jumunen- Viiala- Liponselkä-Lempäälä- Kuokkalankoski. Reitin pituus on 53 km.

Reitin luonne: Hidasvirtainen perhereitti, matkalla muutama varottava koski.

Reitin kulkukelpoisuus: Reitti on kulkukelpoinen koko kesän.

Suositeltava lähtöpaikka: Reitille pääsee Urjala- Punkalaidun- tieltä Urjalankylästä. Paras
lähtöpaikka on Kortejärvelle laskevan joen silta. Myös Kampparin Isotalon kohdalla on uusi laituri kesällä 2004. josta on hyvä lähteä melomaan.

Reittiseloste: Sillalta melotaan n 0,5 km jokimatka ruohottuneelle Kortejärvelle, joka on 2,5 km pituinen. Oikealla rannalla on levähdyspaikaksi sopiva niemennokka, jonka jälkeen alkaa Tarpianjoki. Sitä ennen on myös Urjalan lintutorni. 2,5 km tasaisen jälkeen tulee Nokoorinkoski, jonka vanhan käytöstä poistetun voimalaitoksen patoluukusta voi sopivalla vedenkorkeudella laskea, koski I lk. Joki jatkaa peltomaisemassa. Noin reilu kilometri on matkaa Kampparin Isotalon uudelle melontalaiturille, jonka lähellä on myös laavu Inkiniemessä. Nokoorista on Hakkilan Myllykoskelle matkaa noin 3 km. Koski on laskukelvoton, koska koskessa on kivipato ja vanha ränni, ohitustie pohjoisrannalla. Taipaleen kylään tullaan 8 km tasaisen taipaleen jälkeen. Siellä on ennen voimalaitosta pohjapato, jonka pystyy ohittamaan. Taipaleelta reitti jatkuu Kupankosken, Pajukosken ja Kylmäkosken kautta Jalannille, josta reitti jatkuu Viialan kautta Lempäälään.

Takaisin etusivulle